یکی از نانهای محلي کرمانشاه
یکی از تره هایي كه درفصل بهار دربازار شهر های استان کرمانشاه عرضه ميشود تره ایست با نام پیچک، این گیاه برگهای بلند و در انتها سفيد رنگ و در برش سه گوش ميباشد و بسيار تند و هنگام خرد كردن موجب آبريزش چشمها ميشود . روستائيان معمولاً اين گياه را پس از شستن خرد ميكنند و با خمير نان مخلوط ميكنند ويا درون نان گذاشته و از آن نان كلانه تهيه ميكنندو آنرا با دوغ يا ماست ميخورند و يا اينكه نانهارا روي هم ميچينند و شكر و روغن كرمانشاهي را گرم كرده مابين نانها ميريزند و نان ، روغن و شكر را جذب كرده و بسيار معطر و حوشمزه ميشود
و امااين هم ورژن جديد و ابتكاري اين نان توسط بنده با دستور زير
مواد لازم :
۱ـ پيچك يك دسته
۲ـ ماست ۱ ليوان
۳ـ تخم مرغ ۲ عدد
۴ ـ روغن مايع ۴ قاشق غذاخوري
۵ ـ جوش شيرين ۱ قاشق مربا خوري
۶ـ بكينگ پودر ۲ قاشق غذا خوري
۷ ـ شكر ۳ قاشق غذا خوري
۸ ـ زرد چوبه ۱ قاشق چايخوري
۹ـ آرد تقريباً ۴ ليوان ( به اندازه اي اضافه شود كه خمير به دست نچسبد )
۱۰ نمك قدري
طرز تهيه :
مرحله اول ـ روغن و تخم مرغ و شكر و نمك را با هم مخلوط كنيد
مرحله دوم ـ ماست و جوش شيرين و بكينگ پودر و زردچوبه را هم با هم مخلوط كنيد
مرحله سوم ـ دو مخلوط بالا را روي هم بريزيد و كمي هم بزنيد
مرحله آخر ـ به تركيب بالا آنقدر آرد اضافه كنيد تا به دست نچسبد
بعد از اتمام اين مراحل خمير را به مدت ۴ ساعت در نايلكس خارج از يخچال ( روي كابينت ) بگذاريد تا ور بيايد.
در فاصله اي كه خمير ور مي آيد . پيچك را پاك كرده و شسته و در صافي بريزيد تا خشك شود ( هيچوقت قبل از شستن سبزيجات را خرد نكنيد)
به دو روش من اين نان را براي شما تهيه كرده ام يكي اينكه از خمير گلوله اي به اندازه يك گردوي درشت بر داشته و كف سيني كمي آرد ریختم و خمير را پهن كرده و مقداري از پيچك خرد شده وسط آن گذاشته و دورش را جمع كردم و در روعن سرخ كردم .
اما آنهايي كه با خوردن غذا هاي سرخ كردني جور نيستند ميتوانند فر را روشن كنند و روي ۳۰۰ درجه بگذارند كف سيني فر را كمي روغن بمالند و خمير رابا وردنه باز كنند و وسط آنرا پيچك خرد شده گذاشته و لبه ها را جمع كنند و روي آن با برس زرده تخم مرغ بزنند و نيم ساعت روي پنجره وسط فر بماند سپس سيني را در گرمكن فر گذاشته و هر زمان روي آن طلايي شد از فر در آورند
من در تصويري كه ميبينيد از خمير گلوله هايي برداشته و وسط آنرا پيچك گذاشتم و لبه ها را به هم آوردم و لوله اي شكل كه شد به شكل گل در وسط سيني چيدم و بعد زرده تخم روي سطح آن ماليدم و كمي هم بادام خرد شده در وسط آن براي زيبايي گذاشتم .
دوستاني كه دسترسي به اين گياه ندارند به جاي پيچك از پيازچه خرد شده استفاده كنند .به اين نان كلانه پيازچه ميگويند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گياه پيچك كه با آن نان كلانه ميپزند
عکس زیر مربوط به
نان كلانه ای است كه در روستاها پخت ميشود