loading...
تفریحی
شادروز بازدید : 313 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (1)

یکی از نانهای محلي کرمانشاه

یکی از تره هایي كه درفصل بهار دربازار شهر های استان کرمانشاه عرضه ميشود تره ایست با نام پیچک، این گیاه برگهای بلند و در انتها سفيد رنگ و در برش سه گوش ميباشد و بسيار تند و هنگام خرد كردن موجب آبريزش چشمها ميشود . روستائيان معمولاً اين گياه را پس از شستن خرد ميكنند و  با خمير نان مخلوط ميكنند ويا درون نان گذاشته و از آن نان كلانه تهيه ميكنندو آنرا با دوغ يا ماست ميخورند و يا اينكه نانهارا روي هم ميچينند  و شكر و روغن كرمانشاهي را گرم كرده مابين نانها ميريزند و نان ، روغن و شكر را جذب كرده و بسيار معطر و حوشمزه ميشود

و امااين هم  ورژن جديد و ابتكاري  اين نان توسط بنده با دستور زير

مواد لازم :

۱ـ پيچك يك دسته

۲ـ ماست ۱ ليوان

۳ـ تخم مرغ ۲ عدد

۴ ـ روغن مايع ۴ قاشق غذاخوري

۵ ـ جوش شيرين ۱ قاشق مربا خوري

۶ـ بكينگ پودر ۲ قاشق غذا خوري

۷ ـ شكر ۳ قاشق غذا خوري

۸ ـ زرد چوبه ۱ قاشق چايخوري

۹ـ آرد تقريباً ۴ ليوان ( به اندازه اي اضافه شود كه خمير به دست نچسبد )

۱۰ نمك قدري

طرز تهيه :

 مرحله اول ـ روغن و تخم مرغ و شكر و نمك را با هم مخلوط كنيد

مرحله دوم ـ ماست و جوش شيرين و بكينگ پودر و زردچوبه را هم با هم مخلوط كنيد

مرحله سوم ـ دو مخلوط بالا را روي هم بريزيد و كمي هم بزنيد

مرحله آخر ـ به تركيب بالا آنقدر آرد اضافه كنيد تا به دست نچسبد

بعد از اتمام اين مراحل خمير را به مدت ۴ ساعت در نايلكس خارج از يخچال ( روي كابينت ) بگذاريد  تا ور بيايد.

در فاصله اي كه خمير ور مي آيد . پيچك را پاك كرده و شسته و در صافي بريزيد تا خشك شود ( هيچوقت قبل از شستن سبزيجات را خرد نكنيد)

به دو روش من اين نان را براي شما تهيه كرده ام يكي اينكه  از خمير گلوله اي به اندازه يك گردوي درشت بر داشته و كف سيني كمي آرد ریختم و خمير را پهن كرده و مقداري از پيچك خرد شده وسط آن گذاشته و دورش را جمع كردم و در روعن سرخ كردم .

اما آنهايي كه با خوردن غذا هاي سرخ كردني جور نيستند ميتوانند فر را روشن كنند و روي ۳۰۰ درجه بگذارند كف سيني فر را كمي روغن بمالند و  خمير رابا وردنه باز كنند و وسط آنرا پيچك خرد شده گذاشته و لبه ها را جمع كنند و روي آن با برس زرده تخم مرغ بزنند و نيم ساعت روي پنجره وسط فر بماند سپس سيني را در گرمكن فر گذاشته و هر زمان روي آن طلايي شد از فر در آورند

من در تصويري كه ميبينيد از خمير گلوله هايي برداشته و وسط آنرا پيچك گذاشتم و لبه ها را به هم آوردم و لوله اي شكل كه شد به شكل گل در وسط سيني چيدم و بعد زرده تخم روي سطح آن ماليدم و كمي هم بادام خرد شده در وسط آن براي زيبايي گذاشتم .

دوستاني كه دسترسي به اين گياه ندارند به جاي پيچك از پيازچه خرد شده استفاده كنند .به اين نان كلانه پيازچه ميگويند.

 

 

 

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 گياه پيچك كه با آن نان كلانه ميپزند

 

پيچك 

كلانه (آشپزي رنگين ) 

 

عکس زیر مربوط به

نان كلانه ای است كه در روستاها پخت ميشود

كلانه (آشپزي رنگين ) 

 

شادروز بازدید : 339 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

ته دیگ کنجدی

 

 

 

ته ديگ كنجدي حصيري (آشپزي رنگين ) 

(یک نوع ته دیگ ابتکاری )

 

ته دیگ کنجدی

این ته دیگ هم مثل بقیه ته دیگ ها درست میشه قبل از اینکه نان را کف دیگ بگذارید اول روغن بريزيد وكف ديگ را کنجد بپاشیدونان هارا خيس كنيد و كف ديگ روي روغن و كنجد بگذاريد تا كاملا كف ديگ با يك لايه نان پوشش داده شود . در مدل راه راه ابتدا روغن بريزيد و نانها را با قيچي ببريد و با فاصله كمي از هم در كف ديگ بچينيد و ما بين نانها را كنجد بريزيد و يا بشكل حصيري نانها را از داخل هم عبور دهيد .

 

براي ته ديگ از نان ماشيني سنگك و نان لواش و كلاً نان هاي نازك استفاده كنيد

 

( این ته دیگ خیلی خوشمزه و قشنگتر است)

 

 

ته ديگ كنجدي (آشپزي رنگين )

شادروز بازدید : 267 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

ته دیگ

 

ته دیگ سیب زمینی نقش دار

 

 

 

مواد لازم :

_ سیب زمینی  حلقه شده

_ برگ نعناع ،شوید، ترخون و ...

_ پودر زعفران

_ روغن مایع مخصوص سرخ

طرز تهیه :

برای تهیه این مدل ته دیگ ، پس از آماده سازی برنج ، ته قابلمه ئ نچسب را روغن ریخته و سیب زمینی را حلقه حلقه کنید  با استفاده از سبزیجات مختلف ، روی یک طرف سیب زمینی را با برگها تزئین کنید .نشاسته ئ سیب زمینی بین سبزی و سیب زمینی چسبندگی ایجاد کرده و سپس کف قابلمه را پودر زعفران بپاشید و سیب زمینی را کف قابلمه بچینید طوری که برگها با کف قابلمه تماس داشته باشد وبعد برنج را اضافه کنید . حرارت زیر برنج خیلی کم باشد تارنگ سیب زمینی ها تیره نشود هر چه رنگ روشن تر باشد زیباتر خواهد بود .

 

 

 

شادروز بازدید : 265 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

 

غذای فوری با ماهی تن

 

 

غذاي فوري با ماهي تن(آشپزي رنگين ) 

مواد لازم:

۱ـ کنسرو ماهی

۲ـ سیب زمینی سرخ شده

۳ ـ نخود فرنگی

۴ـ گوجه فرنگی و لیمو ترش و فلفل دلمه ای

طرز تهیه :

کنسرو را به مدت بیست دقیقه بجوشانید و روغن آنرا دور بریزید و با سیب زمینی سرخ شده و نخود فرنگی مخلوط ویا در کنار هم در دیس بریزید . به این ترتیب یک غذای سالم و فوری تهیه میکنید.

 

شادروز بازدید : 228 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

آشنایی با خواص پنیر

                  

           
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها- محسن امین:
صبح با صبحانه معنی پیدا می‌کند و صبحانه با یک ماده سفیدرنگ به نام پنیر. پنیر یار غار نان و سبزی و سفره همه آدم‌های روی کره زمین بوده. اما از کی؟

می‌گویند از 8 هزار سال پیش. انگار اولین‌بار هم جایی حوالی همین عراق خودمان پنیر درست کرده‌اند. چه‌جوری‌اش معلوم نیست. شاید مانند خیلی از اکتشافات بشر، ناشی از یک اتفاق ساده بوده. پنیر خوراک اصلی مصری‌ها و یونانی‌ها بوده و اگر آن را نمی‌خوردند، شاید تمدن‌های باستانی‌شان منقرض می‌شد! آخر خلاف آن چیزی که در کودکی به‌مان گفته‌اند، خوردن زیاد پنیر کسی را «کودن» نمی‌کند.

ظاهرا رومی‌ها بیشتر از همه از پنیر خوش‌شان می‌                  

           
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها- محسن امین:
صبح با صبحانه معنی پیدا می‌کند و صبحانه با یک ماده سفیدرنگ به نام پنیر. پنیر یار غار نان و سبزی و سفره همه آدم‌های روی کره زمین بوده. اما از کی؟

می‌گویند از 8 هزار سال پیش. انگار اولین‌بار هم جایی حوالی همین عراق خودمان پنیر درست کرده‌اند. چه‌جوری‌اش معلوم نیست. شاید مانند خیلی از اکتشافات بشر، ناشی از یک اتفاق ساده بوده. پنیر خوراک اصلی مصری‌ها و یونانی‌ها بوده و اگر آن را نمی‌خوردند، شاید تمدن‌های باستانی‌شان منقرض می‌شد! آخر خلاف آن چیزی که در کودکی به‌مان گفته‌اند، خوردن زیاد پنیر کسی را «کودن» نمی‌کند.

ظاهرا رومی‌ها بیشتر از همه از پنیر خوش‌شان می‌آمده و به همه‌جا هم تسری‌اش داده‌اند. می‌گویند اولین‌بار یکی از همین رومی‌ها که با مشک، شیر گاو می‌برده و می‌فروخته، راهش طولانی می‌شود و وقتی به مقصد می‌رسد، می‌بیند شیر سفت شده. بینوا از روی بیچارگی هم که شده، خودش شیر جامدشده را می‌خورد و چون، هم سیر می‌شود، هم سالم می‌ماند، پی به خاصیت پنیرشوندگی(!) شیر می‌برد.

از این نقل و حکایت‌ها که بگذریم این روزها غیر از خرما، سبزی و زولبیا، پنیر، عنصر اصلی سفره افطاری همه‌مان است. نمی‌خواهید از انواع، خاصیت و قیمت آن چیزی بدانید؟

کنسرو شیر بفرمائید

فکر می‌کنید شوخی می‌کنیم؟ نه خدایی‌اش چنین فکری می‌کنید؟ اما باور کنید پنیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات ثانویه شیر، به نوعی روش نگهداری از آن هم هست. اصلا ملت خیلی وقت است که عشقشان می‌کشد شیر را جامد و تکه‌تکه بخورند؛ آن‌هم با کمی ترش‌مزگی بامزه.

آخرین‌باری هم که خواسته‌اند این دلبستگی را نشان بدهند، ژانویه 1964 در نیویورک بوده که بعد از 43 ساعت تلاش بی‌وقفه، یک قالب پنیر 3/15707 کیلوگرمی درست کرده‌اند. سال 1974 هم چند روسی که در یخبندان‌های سیبری گرسنه مانده بودند، در یخچال‌های آن‌ پنیری پیدا کردند که 2 هزار سال پیش یکی آنجا گذاشته بوده و یادش رفته بردارد. اما نکته جالب این بود که آن «کنسرو شیر» قابل خوردن بوده.

اما به غیر از خلاقیت‌های خواسته و ناخواسته بشر در این زمینه، اولین کارخانه تولید پنیر به شکل امروزی، سال 1815 در سوئیس راه‌اندازی شد. البته فرانسوی‌ها و ایتالیایی‌ها، هرکدام با تولید حدود 400 نوع پنیر محلی، نماد «دموکراسی‌پنیری» به حساب می‌آیند.

پنیر در واقع یک فراورده غذایی است که از شیر بریده شده (ترش‌شده) تهیه می‌شود. بازار پنیر، بیشتر تحت‌تاثیر شیر گاو است اما ممکن است پنیری به پست شما بخورد که از شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش باشد؛ چه اشکالی دارد؟

پنیر باتوجه به نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و... انواع مختلف دارد؛ از پنیرهای سفتی مثل لیقوان خودمان گرفته تا پنیرهای معروف به گچی یا پنیر پرورده و خامه‌ای.

طبقه‌بندی پنیرها براساس میزان رطوبت آنها، بهترین گزینه‌ای است که صاحب‌نظران روی آن توافق کرده‌اند:

کم (13 تا 34 درصد) متوسط (34 تا 45 درصد) زیاد (45 تا 55 درصد) خیلی زیاد (80 تا 85 درصد)
دومان ادام موزارلا کاتیج
پارمسان سفید فتا کممبرت ریکوتا
ریکوتای خشک سوئیس محلی ایمپاستاتا
گجی توست چدار پیتزا نوفشاتل
میزوست لیقوان آبی خامه

به جای شیر بخورید
-پنیر ارزش غذایی بالایی دارد؛ کافی است بدانید که از هر 283 گرم شیر، حدود 56گرم پنیر به دست می‌آید.

-پنیر منبع غنی‌ای از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های D و A است و نسبت به شیر، ماده غذایی فشرده‌تری به حساب می‌آید اما به دلیل از دست دادن کربوهیدرات‌ها، به اندازه شیر، کامل نیست.

-پنیر نرم در مقایسه با پنیر سفت، درصد بالاتری از آب را در بافت خود نگه می‌دارد و به صورت طبیعی، درصد پایین‌تری از مواد مغذی دارد.

-در 100 گرم از یک پنیر معمولی، 30 کیلوکالری انرژی، 10 گرم نمک، 19 گرم پروتئین، 23 گرم چربی و 380 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

-بعضی کارشناسان علم تغذیه معتقدند که آب پنیر می‌تواند جایگزین شیر شود چون علاوه بر اینکه تا 2 ماه ماندگاری دارد، در بدن کسانی که قادر به هضم لاکتوز شیر نیستند (آنها که با خوردن شیر احساس نفخ و درد در شکم دارند) هم، حساسیت ایجاد نمی‌کند.

-کسانی که کلسترول خونشان بالاست، باید از انواع کم چرب پنیر استفاده کنند. البته نقش پنیر در بالا رفتن میزان کلسترول خون، تنها 3 تا 4 درصد است.

-اگر در شرایط خاصی نیاز به فریزکردن مواد غذایی دارید، با پنیر رسیده هم می‌شود این کار را کرد. با این حال در طولانی‌‌مدت تغییراتی در آنها به وجود خواهد آمد. پنیر منجمد شده لااقل 2 ساعت وقت لازم دارد که خودش را برای خورده شدن آماده کند.

-این نکته هم بدیهی است که پنیر را تنها در حالت سرد می‌شود رنده کرد. اما رنده کردن در حالت یخ‌زدگی آن را پودر می‌کند.

-پنیر 15 تا 30 دقیقه وقت نیاز دارد تا بعد از خروج از یخچال، طعم و بوی واقعی خودش را پیدا کند.

چه کسی پنیر مرا خورد؟

پنیر محلی حکم پدربزرگ همه پنیرها را دارد اما پنیرهایی که کارخانه‌ها با بسته‌بندی‌های مختلف دست مردم می‌رسانند، حتی ذائقه‌ها را هم عوض کرده است.

البته ذوق پنیری ما ایرانی‌ها خیلی کمتر از مثلا یونانی‌هایی است که سرانه مصرف پنیر در کشورشان 18 کیلوگرم در سال است.

ما تنها به چند نوع ساده پنیر اکتفا کرده‌ایم؛ در طول سال و به طور میانگین هر کدام‌مان فقط 5/4 کیلوگرم پنیر می‌خوریم.  تا اطلاع ثانونی، از نظر ما ایرانی‌ها، همه پنیرها برای صبحانه درست شده‌اند. تا همین چند سال پیش کی باورش می‌شد اروپایی‌ها پنیر «کبابی» هم دارند؟! اگرچه حالا پنیر کبابی در کشور ما هم تولید می‌شود و هواداران خاص خودش را دارد.

پنیرهای ایرانی-محلی

اصلی‌ترین پنیرهای معمول ایرانی‌پسند، «لیقوان»، «تبریز» و «پنیر سفید فتا» هستند. به اینها باید پنیرهای محلی را هم اضافه کرد که طعم خاص و مشتری‌های ویژه خودشان را دارند. تازگی‌ها نوعی پنیرهای «شبه محلی» یا «لاکتیکی» هم وارد بازار شده.

البته همه این تنوع پنیری که صحبتش هست، حداکثر از 30 سال پیش شروع شده. قبل از این، پنیر لیقوان که از شیر گوسفندی درست می‌شد، برای خودش حکومتی داشت و پنیرهای تبریزی، سفید و محلی هم سهم کمتری داشتند.

به طور کلی ویژگی اصلی پنیرهای سنتی استفاده از شیر کامل و غیرپاستوریزه است که همین نکته آنها را به تب مالت پیوند می‌دهد. اما مزیت اصلی آنها نسبت به پنیرهای صنعتی فعلی، طعم طبیعی و نبودن افزودنی‌های شیمیایی در آنهاست. پنیر سنتی، در شرایط نگهداری صحیح، هر چقدر که بیشتر بماند، بیشتر جا می‌افتد و میکروب‌های احتمالی موجود در آن و خطر تب‌مالت از بین می‌رود.

از نظر شکلی، پنیر تبریز با سوراخ‌هایی که دارد شناخته می‌شود و پنیرهای محلی هم به دلیل آنکه برای گرفتن آبشان آنها را در پارچه می‌پیچند، با حالت لاستیکی و نقش تار و پود پارچه روی آنها، هویت پیدا می‌کنند. اما پنیر خشک و پودرمانند عشایری را اگر دیده باشید، تصور همیشگی شما از قالبی بودن پنیر عوض می‌شود.

پنیرهای غریبه

بلوچیز: خیلی بد است که پنیر کپک بزند اما بدتر از کپک، این مسئله است که پنیر «بلوچیز» بخریم و کلی پول بالای آن بدهیم، بعد هم فکر کنیم کپک زده و حواله‌اش کنیم به سطل آشغال! اصولا پنیری مثل بلوچیز طوری ساخته شده‌ است که باید کپک زده باشد. نخواستید نخرید اما نگویید پنیرش خراب بود.

پنیر گودا: معروف‌ترین پنیر نیمه سفت دنیا و هلندی‌الاصل که به درد پیتزا، لازانیا، سالاد، صبحانه، سوپ، سس ـ و گاهی هم شیرینی ـ می‌خورد.

پنیر کممبرت: از انواع پنیرهای نرم فرانسوی است. دارای طعمی متفاوت و تند است و هر چه بیشتر برسد، نرم‌تر می‌شود اما بوی آن تندتر می‌شود و به کار صبحانه، پخت کیک، ساندویچ و دسر (به‌خصوص به همراه انگور) می‌آید.

پنیر بوترکیزه: از انواع پنیرهای نیمه سخت است، طعم کره‌ای دارد و حتی قیافه‌اش هم شبیه آن است. از آنجا که کار پنیر و کره را با هم انجام می‌دهد، ویژه صبحانه است. البته برای ساندویچ، کیک و هنگام پخت گوشت به کار می‌آید.

پنیر پارمسان: قدیمی‌ترین و معروف‌ترین پنیر ایتالیایی است.  لااقل 8 ماه طول می‌کشد تا این پنیر را درست کنند؛ اما ارزش غذایی هر کیلوی آن معادل 24 کیلو شیر تازه گاو است. به دلیل کم‌چرب بودن، سهل‌الهضم است.پنیر نرسیده پارمسان را به عنوان پیش غذا استفاده می‌کنند. پنیر رسیده را هم به صورت رنده یا پودر شده به عنوان چاشنی در برنج و سوپ استفاده می‌کنند.

پنیر موزارلا: این یکی را از شیر بوفالو درست می‌کنند (ایرانی‌هایش از شیر گاو است). موزارلا همراه روغن زیتون، نمک، فلفل و ریحان به عنوان پیش غذا مصرف می‌شود و در تهیه سالاد، سوپ و لازانیا هم کاربرد دارد.

پنیر صنعتی

عمده پنیر تولید شده در کشور ما، همان پنیر سفید و فتاست که برای نگهداری نیاز به آب‌نمک دارند. اما این سال‌ها پنیرهای متنوع دیگری هم تولید می‌شوند؛ پنیر خامه‌ای، پنیر پیتزا، گودا، پارمسان، بوترکیزه، کممبرت، بلوچیز (پنیر آبی)، چدار، موزارلا و...

این نکته را هم فراموش نکنید که اغلب این پنیرها در کشور خودشان پنیر سنتی یا محلی به حساب می‌آیند و طبیعی است که در ایران به صورت صنعتی تولید می‌شوند.

نکته‌ای که برای خرید و استفاده از این پنیرها وجود دارد، این است که شما باید بدانید برای چی پنیر می‌خرید. چای شیرین با نان و پنیر را فراموش کنید و سعی کنید به خودتان بقبولانید که پنیر نوعی ماده غذایی چند منظوره برای تمام وعده‌هاست.

پنیر صبحانه

پنیرهای فتا، سفید ساده (گچی)، عمل‌آوری شده، خامه‌ای، رژیمی (بی‌نمک و کم‌چربی)، پنیر سبزی، گردو و فراوری شده، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که برای صبحانه یا عصرانه می‌شود خرید.

پنیر خامه‌ای یکی از خوش‌خوراک‌ترین اینهاست؛ نوعی پنیر سفید نرم که طعم ملایمی دارد و ویژگی اصلی آن داشتن میزان چربی و رطوبت بالاست.

در واقع برای درست کردن آن از شیر پرچرب و خامه استفاده می‌کنند و نمی‌گذارند پنیر به دست‌آمده، بماند تا به اصطلاح رسیده شود. پنیر خامه‌ای در واقع یک نوع پنیر چرب نارس است که باید به صورت تازه هم مصرف شود. البته پنیر خامه‌ای را می‌شود شیرین کرد و برای تهیه انواع دسر هم به کار برد.

پنیرهای عمل‌آوری شده یا پرورده را هم با تکنولوژی‌های جدید به صورت ترکیبی از پنیرهای نرم و سفت درست می‌کنند تا به کیفیت، شکل و طعم دلخواه برسند.

 

پنیرهای غذایی
«پنیر پیتزا، گودا، پارمسان و موزارلا»، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که در فروشگاه‌ها برای استفاده در پخت و پز می‌توانید پیدا کنید. توصیه اصولی این است که همراه با این پنیرها، یک کتاب ویژه آشپزی پنیری هم بخرید تا پولتان را دور نریخته باشید و البته کسی پس از خوردن آن غذا از بین نرود!

شما اگر راهش را بدانید، حتی می‌توانید به جای جوجه کباب، کباب پنیر اعلا به مهمان‌ها بدهید. با پنیر گودا هم می‌شود انواع سوپ‌ها، سس‌ها، شیرینی و... درست کرد. اغلب پنیر گودا را با پنیر پیتزا اشتباه می‌گیرند، در حالی که این پنیر در زمان پخته شدن کش نمی‌آید و تنها روی غذای گرم آب می‌شود.

از پنیر پیتزا هم غیر از پیتزا درست کردن، می‌شود در انواع سالاد، ساندویچ و ماکارونی استفاده کرد. بیشتر از این را بروید در همان کتاب‌های آشپزی بخوانید.

پنیر یا بوگیر

-دمای مناسب برای نگهداری پنیرهای معمولی، 2 تا 5 درجه سانتی‌گراد است؛ پس به یخچال اعتماد کنید و حواستان باشد ظرف پنیر را به دیواره آن نچسبانید.

-برای نگهداری بهتر پنیر، بعد از تهیه آب نمک و خنک کردن آن، پنیر را در این محلول نمک در یخچال نگه دارید. برای آنکه بعدا شور نشود، بیش از 10درصد حجم آب، از نمک استفاده نکنید.

-پنیر را – چه بیرون و چه داخل یخچال – در معرض هوا قرار ندهید زیرا تا به خودتان بیایید، خشک شده و شکل و قیافه‌ای شبیه کشک پیدا می‌کند.

-اگر برنامه‌ریزی شما نگهداری یک تکه پنیر برای مدت طولانی است، انداختن آن در آب، بهترین راه است. البته با این روش ممکن است پنیر، هم مزه‌اش را از دست بدهد (بی‌مزه یا زیادی شور شود) و هم به تدریج خاصیت‌اش از بین برود.

-برای خیلی‌ها پنیرهای محلی وسوسه‌انگیز هستند. بوی این نوع پنیرها، یکراست آدم را به دشت و صحرا و ولایت پدری می‌برد. اما دقت کنید این پنیرها را از هر کس و هر جایی نخرید. پنیر محلی هر چه مانده‌تر باشد، هم جاافتاده‌تر است، هم خطر بیماری‌هایی مانند تب مالت در آن کمتر است.

-وقت بریدن پنیر، مقدار زیادی از آن خرد شده و از بین می‌رود. تا حالا برای بریدن پنیر از نخ قرقره پلاستیکی استفاده کرده‌اید؟ عین یک تیغ تیز پنیر را می‌برد بدون آنکه آن را خرد کند.

-اگر روی پنیرهای رسیده (مانند چدار و لیقوان) کپک زد، می‌شود قسمت کپک زده را به صورت لایه‌ای نسبتا عمیق جدا کرد.  اما اگر این اتفاق برای پنیرهای نرم و تازه مثل خامه‌ای بیفتد، بهترین جایی که پنیر را می‌شود آنجا فرستاد، سطل آشغال است!

-اگر از «پنیر آبی» استفاده می‌کنید، باید آن را در پوششی بدون منفذ نگهداری کنید. کپک‌های روی آن خیلی راحت به سایر مواد غذایی نفوذ می‌کنند.

-توی یخچال پنیر را در همسایگی مواد غذایی که زیادی از خودشان بو و رایحه پراکنده می‌کنند، نگذارید. پنیرها مثل یک بوگیر خوب، به راحتی بو را جذب کرده و تغییر می‌دهند. خب، طبیعی است که پنیری که دیگر بوی پنیر ندهد یا فاسد شده باشد، به دل آدم نمی‌چسبد.

 

منبع :همشهری آنلاین

آمده و به همه‌جا هم تسری‌اش داده‌اند. می‌گویند اولین‌بار یکی از همین رومی‌ها که با مشک، شیر گاو می‌برده و می‌فروخته، راهش طولانی می‌شود و وقتی به مقصد می‌رسد، می‌بیند شیر سفت شده. بینوا از روی بیچارگی هم که شده، خودش شیر جامدشده را می‌خورد و چون، هم سیر می‌شود، هم سالم می‌ماند، پی به خاصیت پنیرشوندگی(!) شیر می‌برد.

از این نقل و حکایت‌ها که بگذریم این روزها غیر از خرما، سبزی و زولبیا، پنیر، عنصر اصلی سفره افطاری همه‌مان است. نمی‌خواهید از انواع، خاصیت و قیمت آن چیزی بدانید؟

کنسرو شیر بفرمائید

فکر می‌کنید شوخی می‌کنیم؟ نه خدایی‌اش چنین فکری می‌کنید؟ اما باور کنید پنیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات ثانویه شیر، به نوعی روش نگهداری از آن هم هست. اصلا ملت خیلی وقت است که عشقشان می‌کشد شیر را جامد و تکه‌تکه بخورند؛ آن‌هم با کمی ترش‌مزگی بامزه.

آخرین‌باری هم که خواسته‌اند این دلبستگی را نشان بدهند، ژانویه 1964 در نیویورک بوده که بعد از 43 ساعت تلاش بی‌وقفه، یک قالب پنیر 3/15707 کیلوگرمی درست کرده‌اند. سال 1974 هم چند روسی که در یخبندان‌های سیبری گرسنه مانده بودند، در یخچال‌های آن‌ پنیری پیدا کردند که 2 هزار سال پیش یکی آنجا گذاشته بوده و یادش رفته بردارد. اما نکته جالب این بود که آن «کنسرو شیر» قابل خوردن بوده.

اما به غیر از خلاقیت‌های خواسته و ناخواسته بشر در این زمینه، اولین کارخانه تولید پنیر به شکل امروزی، سال 1815 در سوئیس راه‌اندازی شد. البته فرانسوی‌ها و ایتالیایی‌ها، هرکدام با تولید حدود 400 نوع پنیر محلی، نماد «دموکراسی‌پنیری» به حساب می‌آیند.

پنیر در واقع یک فراورده غذایی است که از شیر بریده شده (ترش‌شده) تهیه می‌شود. بازار پنیر، بیشتر تحت‌تاثیر شیر گاو است اما ممکن است پنیری به پست شما بخورد که از شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش باشد؛ چه اشکالی دارد؟

پنیر باتوجه به نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و... انواع مختلف دارد؛ از پنیرهای سفتی مثل لیقوان خودمان گرفته تا پنیرهای معروف به گچی یا پنیر پرورده و خامه‌ای.

طبقه‌بندی پنیرها براساس میزان رطوبت آنها، بهترین گزینه‌ای است که صاحب‌نظران روی آن توافق کرده‌اند:

کم (13 تا 34 درصد) متوسط (34 تا 45 درصد) زیاد (45 تا 55 درصد) خیلی زیاد (80 تا 85 درصد)
دومان ادام موزارلا کاتیج
پارمسان سفید فتا کممبرت ریکوتا
ریکوتای خشک سوئیس محلی ایمپاستاتا
گجی توست چدار پیتزا نوفشاتل
میزوست لیقوان آبی خامه

به جای شیر بخورید
-پنیر ارزش غذایی بالایی دارد؛ کافی است بدانید که از هر 283 گرم شیر، حدود 56گرم پنیر به دست می‌آید.

-پنیر منبع غنی‌ای از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های D و A است و نسبت به شیر، ماده غذایی فشرده‌تری به حساب می‌آید اما به دلیل از دست دادن کربوهیدرات‌ها، به اندازه شیر، کامل نیست.

-پنیر نرم در مقایسه با پنیر سفت، درصد بالاتری از آب را در بافت خود نگه می‌دارد و به صورت طبیعی، درصد پایین‌تری از مواد مغذی دارد.

-در 100 گرم از یک پنیر معمولی، 30 کیلوکالری انرژی، 10 گرم نمک، 19 گرم پروتئین، 23 گرم چربی و 380 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

-بعضی کارشناسان علم تغذیه معتقدند که آب پنیر می‌تواند جایگزین شیر شود چون علاوه بر اینکه تا 2 ماه ماندگاری دارد، در بدن کسانی که قادر به هضم لاکتوز شیر نیستند (آنها که با خوردن شیر احساس نفخ و درد در شکم دارند) هم، حساسیت ایجاد نمی‌کند.

-کسانی که کلسترول خونشان بالاست، باید از انواع کم چرب پنیر استفاده کنند. البته نقش پنیر در بالا رفتن میزان کلسترول خون، تنها 3 تا 4 درصد است.

-اگر در شرایط خاصی نیاز به فریزکردن مواد غذایی دارید، با پنیر رسیده هم می‌شود این کار را کرد. با این حال در طولانی‌‌مدت تغییراتی در آنها به وجود خواهد آمد. پنیر منجمد شده لااقل 2 ساعت وقت لازم دارد که خودش را برای خورده شدن آماده کند.

-این نکته هم بدیهی است که پنیر را تنها در حالت سرد می‌شود رنده کرد. اما رنده کردن در حالت یخ‌زدگی آن را پودر می‌کند.

-پنیر 15 تا 30 دقیقه وقت نیاز دارد تا بعد از خروج از یخچال، طعم و بوی واقعی خودش را پیدا کند.

چه کسی پنیر مرا خورد؟

پنیر محلی حکم پدربزرگ همه پنیرها را دارد اما پنیرهایی که کارخانه‌ها با بسته‌بندی‌های مختلف دست مردم می‌رسانند، حتی ذائقه‌ها را هم عوض کرده است.

البته ذوق پنیری ما ایرانی‌ها خیلی کمتر از مثلا یونانی‌هایی است که سرانه مصرف پنیر در کشورشان 18 کیلوگرم در سال است.

ما تنها به چند نوع ساده پنیر اکتفا کرده‌ایم؛ در طول سال و به طور میانگین هر کدام‌مان فقط 5/4 کیلوگرم پنیر می‌خوریم.  تا اطلاع ثانونی، از نظر ما ایرانی‌ها، همه پنیرها برای صبحانه درست شده‌اند. تا همین چند سال پیش کی باورش می‌شد اروپایی‌ها پنیر «کبابی» هم دارند؟! اگرچه حالا پنیر کبابی در کشور ما هم تولید می‌شود و هواداران خاص خودش را دارد.

پنیرهای ایرانی-محلی

اصلی‌ترین پنیرهای معمول ایرانی‌پسند، «لیقوان»، «تبریز» و «پنیر سفید فتا» هستند. به اینها باید پنیرهای محلی را هم اضافه کرد که طعم خاص و مشتری‌های ویژه خودشان را دارند. تازگی‌ها نوعی پنیرهای «شبه محلی» یا «لاکتیکی» هم وارد بازار شده.

البته همه این تنوع پنیری که صحبتش هست، حداکثر از 30 سال پیش شروع شده. قبل از این، پنیر لیقوان که از شیر گوسفندی درست می‌شد، برای خودش حکومتی داشت و پنیرهای تبریزی، سفید و محلی هم سهم کمتری داشتند.

به طور کلی ویژگی اصلی پنیرهای سنتی استفاده از شیر کامل و غیرپاستوریزه است که همین نکته آنها را به تب مالت پیوند می‌دهد. اما مزیت اصلی آنها نسبت به پنیرهای صنعتی فعلی، طعم طبیعی و نبودن افزودنی‌های شیمیایی در آنهاست. پنیر سنتی، در شرایط نگهداری صحیح، هر چقدر که بیشتر بماند، بیشتر جا می‌افتد و میکروب‌های احتمالی موجود در آن و خطر تب‌مالت از بین می‌رود.

از نظر شکلی، پنیر تبریز با سوراخ‌هایی که دارد شناخته می‌شود و پنیرهای محلی هم به دلیل آنکه برای گرفتن آبشان آنها را در پارچه می‌پیچند، با حالت لاستیکی و نقش تار و پود پارچه روی آنها، هویت پیدا می‌کنند. اما پنیر خشک و پودرمانند عشایری را اگر دیده باشید، تصور همیشگی شما از قالبی بودن پنیر عوض می‌شود.

پنیرهای غریبه

بلوچیز: خیلی بد است که پنیر کپک بزند اما بدتر از کپک، این مسئله است که پنیر «بلوچیز» بخریم و کلی پول بالای آن بدهیم، بعد هم فکر کنیم کپک زده و حواله‌اش کنیم به سطل آشغال! اصولا پنیری مثل بلوچیز طوری ساخته شده‌ است که باید کپک زده باشد. نخواستید نخرید اما نگویید پنیرش خراب بود.

پنیر گودا: معروف‌ترین پنیر نیمه سفت دنیا و هلندی‌الاصل که به درد پیتزا، لازانیا، سالاد، صبحانه، سوپ، سس ـ و گاهی هم شیرینی ـ می‌خورد.

پنیر کممبرت: از انواع پنیرهای نرم فرانسوی است. دارای طعمی متفاوت و تند است و هر چه بیشتر برسد، نرم‌تر می‌شود اما بوی آن تندتر می‌شود و به کار صبحانه، پخت کیک، ساندویچ و دسر (به‌خصوص به همراه انگور) می‌آید.

پنیر بوترکیزه: از انواع پنیرهای نیمه سخت است، طعم کره‌ای دارد و حتی قیافه‌اش هم شبیه آن است. از آنجا که کار پنیر و کره را با هم انجام می‌دهد، ویژه صبحانه است. البته برای ساندویچ، کیک و هنگام پخت گوشت به کار می‌آید.

پنیر پارمسان: قدیمی‌ترین و معروف‌ترین پنیر ایتالیایی است.  لااقل 8 ماه طول می‌کشد تا این پنیر را درست کنند؛ اما ارزش غذایی هر کیلوی آن معادل 24 کیلو شیر تازه گاو است. به دلیل کم‌چرب بودن، سهل‌الهضم است.پنیر نرسیده پارمسان را به عنوان پیش غذا استفاده می‌کنند. پنیر رسیده را هم به صورت رنده یا پودر شده به عنوان چاشنی در برنج و سوپ استفاده می‌کنند.

پنیر موزارلا: این یکی را از شیر بوفالو درست می‌کنند (ایرانی‌هایش از شیر گاو است). موزارلا همراه روغن زیتون، نمک، فلفل و ریحان به عنوان پیش غذا مصرف می‌شود و در تهیه سالاد، سوپ و لازانیا هم کاربرد دارد.

پنیر صنعتی

عمده پنیر تولید شده در کشور ما، همان پنیر سفید و فتاست که برای نگهداری نیاز به آب‌نمک دارند. اما این سال‌ها پنیرهای متنوع دیگری هم تولید می‌شوند؛ پنیر خامه‌ای، پنیر پیتزا، گودا، پارمسان، بوترکیزه، کممبرت، بلوچیز (پنیر آبی)، چدار، موزارلا و...

این نکته را هم فراموش نکنید که اغلب این پنیرها در کشور خودشان پنیر سنتی یا محلی به حساب می‌آیند و طبیعی است که در ایران به صورت صنعتی تولید می‌شوند.

نکته‌ای که برای خرید و استفاده از این پنیرها وجود دارد، این است که شما باید بدانید برای چی پنیر می‌خرید. چای شیرین با نان و پنیر را فراموش کنید و سعی کنید به خودتان بقبولانید که پنیر نوعی ماده غذایی چند منظوره برای تمام وعده‌هاست.

پنیر صبحانه

پنیرهای فتا، سفید ساده (گچی)، عمل‌آوری شده، خامه‌ای، رژیمی (بی‌نمک و کم‌چربی)، پنیر سبزی، گردو و فراوری شده، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که برای صبحانه یا عصرانه می‌شود خرید.

پنیر خامه‌ای یکی از خوش‌خوراک‌ترین اینهاست؛ نوعی پنیر سفید نرم که طعم ملایمی دارد و ویژگی اصلی آن داشتن میزان چربی و رطوبت بالاست.

در واقع برای درست کردن آن از شیر پرچرب و خامه استفاده می‌کنند و نمی‌گذارند پنیر به دست‌آمده، بماند تا به اصطلاح رسیده شود. پنیر خامه‌ای در واقع یک نوع پنیر چرب نارس است که باید به صورت تازه هم مصرف شود. البته پنیر خامه‌ای را می‌شود شیرین کرد و برای تهیه انواع دسر هم به کار برد.

پنیرهای عمل‌آوری شده یا پرورده را هم با تکنولوژی‌های جدید به صورت ترکیبی از پنیرهای نرم و سفت درست می‌کنند تا به کیفیت، شکل و طعم دلخواه برسند.

 

پنیرهای غذایی
«پنیر پیتزا، گودا، پارمسان و موزارلا»، اصلی‌ترین پنیرهایی هستند که در فروشگاه‌ها برای استفاده در پخت و پز می‌توانید پیدا کنید. توصیه اصولی این است که همراه با این پنیرها، یک کتاب ویژه آشپزی پنیری هم بخرید تا پولتان را دور نریخته باشید و البته کسی پس از خوردن آن غذا از بین نرود!

شما اگر راهش را بدانید، حتی می‌توانید به جای جوجه کباب، کباب پنیر اعلا به مهمان‌ها بدهید. با پنیر گودا هم می‌شود انواع سوپ‌ها، سس‌ها، شیرینی و... درست کرد. اغلب پنیر گودا را با پنیر پیتزا اشتباه می‌گیرند، در حالی که این پنیر در زمان پخته شدن کش نمی‌آید و تنها روی غذای گرم آب می‌شود.

از پنیر پیتزا هم غیر از پیتزا درست کردن، می‌شود در انواع سالاد، ساندویچ و ماکارونی استفاده کرد. بیشتر از این را بروید در همان کتاب‌های آشپزی بخوانید.

پنیر یا بوگیر

-دمای مناسب برای نگهداری پنیرهای معمولی، 2 تا 5 درجه سانتی‌گراد است؛ پس به یخچال اعتماد کنید و حواستان باشد ظرف پنیر را به دیواره آن نچسبانید.

-برای نگهداری بهتر پنیر، بعد از تهیه آب نمک و خنک کردن آن، پنیر را در این محلول نمک در یخچال نگه دارید. برای آنکه بعدا شور نشود، بیش از 10درصد حجم آب، از نمک استفاده نکنید.

-پنیر را – چه بیرون و چه داخل یخچال – در معرض هوا قرار ندهید زیرا تا به خودتان بیایید، خشک شده و شکل و قیافه‌ای شبیه کشک پیدا می‌کند.

-اگر برنامه‌ریزی شما نگهداری یک تکه پنیر برای مدت طولانی است، انداختن آن در آب، بهترین راه است. البته با این روش ممکن است پنیر، هم مزه‌اش را از دست بدهد (بی‌مزه یا زیادی شور شود) و هم به تدریج خاصیت‌اش از بین برود.

-برای خیلی‌ها پنیرهای محلی وسوسه‌انگیز هستند. بوی این نوع پنیرها، یکراست آدم را به دشت و صحرا و ولایت پدری می‌برد. اما دقت کنید این پنیرها را از هر کس و هر جایی نخرید. پنیر محلی هر چه مانده‌تر باشد، هم جاافتاده‌تر است، هم خطر بیماری‌هایی مانند تب مالت در آن کمتر است.

-وقت بریدن پنیر، مقدار زیادی از آن خرد شده و از بین می‌رود. تا حالا برای بریدن پنیر از نخ قرقره پلاستیکی استفاده کرده‌اید؟ عین یک تیغ تیز پنیر را می‌برد بدون آنکه آن را خرد کند.

-اگر روی پنیرهای رسیده (مانند چدار و لیقوان) کپک زد، می‌شود قسمت کپک زده را به صورت لایه‌ای نسبتا عمیق جدا کرد.  اما اگر این اتفاق برای پنیرهای نرم و تازه مثل خامه‌ای بیفتد، بهترین جایی که پنیر را می‌شود آنجا فرستاد، سطل آشغال است!

-اگر از «پنیر آبی» استفاده می‌کنید، باید آن را در پوششی بدون منفذ نگهداری کنید. کپک‌های روی آن خیلی راحت به سایر مواد غذایی نفوذ می‌کنند.

-توی یخچال پنیر را در همسایگی مواد غذایی که زیادی از خودشان بو و رایحه پراکنده می‌کنند، نگذارید. پنیرها مثل یک بوگیر خوب، به راحتی بو را جذب کرده و تغییر می‌دهند. خب، طبیعی است که پنیری که دیگر بوی پنیر ندهد یا فاسد شده باشد، به دل آدم نمی‌چسبد.

 

منبع :همشهری آنلاین

شادروز بازدید : 276 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

کوکو سیب زمینی در فلفل دلمه ای

 

 

 

مواد لازم :

_ سیب زمینی پخته متوسط 3 عدد

_ تخم مرغ 3 عدد

_ پیاز 1 عدد

_ نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل رنده شده  ، به میزان لازم

_ فلفل دلمه ای 2 الی 3 عدد

_ روغن برای سرخ یک قاشق

 

طرز تهیه :

سیب زمینی پخته و پیاز را رنده کرده و نمک و فلفل و زردچوبه و زنجبیل اضافه کنید سپس تخم مرغها را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید . فلفل ها را به قطر یک سانتی متر حلقه حلقه کنید . . کف ماهیتابه ء رژیمی مقدار کمی روغن بریزید و فلفل های حلقه شده را کف ماهیتابه بچینید و با قاشق از مواد کوکو پر کنید و با پشت قاشق سطح کوکو را صاف کنید .درب ماهی تابه را ببندید و شعله را کم کرده و صبر کنید یک طرف که سرخ و پخته شد،  بر گردانید و طرف دیگر را نیز سرخ کنید .

در صورت تمایل با اضافه کردن جعفری خرد شده یا پودر آویشن یا زرشک قرمز طعم و فرم کوکو را تغییر دهید

شادروز بازدید : 373 جمعه 07 فروردین 1394 نظرات (0)

 کباب دیگی (کباب تابه ای )

       کباب دیگی (کباب تابه ای )

 

 


 


 

يكي از مشكلات برخي از آپارتمانها تهيه و طبخ كباب است . وقتي كه معمولاً كباب روي ذغال طبخ ميشود خيلي خوشمزه تر است ولي در صورت عدم دسترسي به آن بهترين راه ،تهيه كباب ديگي ( كباب تابه اي ) است قبلاً تهيه كباب در فر را در پستي براي شما گذاشته بودم و اين بار روش ديگري از تهيه كباب را گذاشتم كه خيلي هم پر طرفدار است

مواد لازم :

_گوشت گوسفندي يا گوساله جوان كم چرب يا بدون چربي براي هر كباب 100 گرم

 

_ نمك به مقدار كافي

 

_ پياز رنده شده درشت 1 عدد

 

_ گوجه فرنگي به تعداد لازم

طرز تهيه :

اگر گوشت گوساله استفاده ميكنيد بهتر است از گوشتي كه مدت كوتاهي ( حداقل دو روز )فريزري شده استفاده كنيد . در اين كبابي كه در تصوير گذاشته ام مطلقاً چربي وجود ندارد ولي كساني كه دوست دارند كباب نرم باشد و عادت به خوردن غذاي چرب دارند ميتوانند كمي چربي گوشت را هم اضافه كنند ولي اگر چربي كمتر باشد از نظر سلامتي بهتر است چون جز چربيهاي اشباع نشده است

 

پياز رنده شده را فشار دهيد و آب آن را در ظرفي بريزيد . گوشت را دو يا سه بار چرخ كنيد و با نمك و پياز خوب ورز دهيد و با دست فرم دهيد و در ماهيتابه رژیمی ويا ديگ ( فابلمه ) بچينيد ودرب آن را ببنديد و روي حرارت ملايم بگذاريد حرارت را زياد نكنيد تا گوشت كاملاً بپزد معمولاً گوشت وقتي كه ميپزد جمع شده و بهتر است كه كبابها كمي نازك باشد وقتي كباب در حال پخته شدن است آب پياز را به آن اضافه كنيد اگر كباب بدون چربي است به آن دو الي سه قاشق روغن زيتون بيفزاييد. در فاصله پخت، كباب را برگردانيد و دوباره درب آن را محكم ببنديد وقتي كمي آب براي كباب مانده بود ( چون گوشت زمان پخته شدن آب مياندازد ) گوجه فرنگي ها را با كارد از قسمت زير به عمق يك سانتي متر با كارد به شكل علامت بعلاوه ببريد و در لابلاي كبابها قرار داده و دوباره درب آنرا ببنديد وقتي كبابها و گوجه فرنگي كاملاً پخته شدند در ديس بكشيدوكبابها را روي برنج قرار دهيد تا تزيين زيبايي به همراه گوجه فرنگي روي آن باشد و بعد سرميز سرو و نوش جان كنيد.

 


 

 

 

______________________________________________

 

شادروز بازدید : 199 دوشنبه 04 اسفند 1393 نظرات (0)

تزیین سالاد در نان

 

آموزش تزیین سالاد در نان نان‌های ساندویچی‌ را سعی می‌كنیم به یك اندازه و كمی برشته انتخاب كنیم... تزیین غذا و سفره آرایی آشپزی

تزیین سالاد در نان 

نان‌های ساندویچی‌ را سعی می‌كنیم به یك اندازه و كمی برشته انتخاب كنیم. حدود شش تا هفت سانتی‌متر از جلوی هر نان را شبیه كفش در نظر می‌گیریم. قسمتی را كه پا در آن قرار می‌گیرد را فرض كرده و آن قسمت را با چاقو برش زده و جدا می‌كنیم. داخل آن را مقداری خالی كرده و با انواع سالادهایی كه شبیه سالاد الویه هستند پر می‌كنیم.
برای تزیین جلوی كفش، می‌توانیم قبل از ریختن سالاد در آن با نوك چاقو سوراخ هایی در دو ردیف كه مقابل هم باشند ایجاد كنیم و ساقه پیازچه را به عنوان بند كفش‌های‌مان از آنها رد كنیم و با هویج یا گوجه‌فرنگی مینیاتوری روی هر كدام از كفش‌ها را تزیین كنیم. (غزاله تقوی – كارشناس آشپزی و سفره‌آرایی)

شادروز بازدید : 209 یکشنبه 03 اسفند 1393 نظرات (0)

نکاتی مهم برای کباب کردن سیر و خشک کردن گوجه فرنگی

شادروز بازدید : 238 یکشنبه 03 اسفند 1393 نظرات (0)

راز خوشمزه شدن فلافل های حاضری چیست؟

شادروز بازدید : 203 یکشنبه 03 اسفند 1393 نظرات (0)

برای شام شب عید ماهی چی بخریم و بخوریم؟

شادروز بازدید : 173 پنجشنبه 23 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز تهیه پاستا با عدس و بروکلی



پخت پاستا با عدس و کلم بروکلی,طرز تهیه پاستا با سبزیجات

 


مواد لازم جهت طرز تهیه پاستا با عدس و بروکلی :

 پاستا  ۱۵۰ گرم
عدس  نصف لیوان
 بروکلی به مقداری دوست داشتید
 پیاز متوسط یک عدد
 سیر  ۲ حبه
گوجه فرنگی ۳ یا ۴ عدد
شوید خشک ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا کانولا به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آبلیمو کمی


طرز تهیه پاستا با عدس و کلم بروکلی :
- وقتی عدس چند ساعتی خیس خورد با کمی آب و کمی روغن بپزید.
- پیاز را خلالی کنید و تفت بدهید. سیر ریز شده و کمی زرد چوبه  را هم اضافه کنید.

- گوجه ها را رنده کنید و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. کمی تفت بدهید.
- عدس پخته را داخل تابه هم بریزید. و همچنین بروکلی گل گل شده. نمک و فلفل اضافه کنید.

- ده دقیقه در ظرف را بگذارید تا مواد با هم بپزند.
- در آخر هم شوید و کمی آبلیمو اضافه کنید.

- پاستا را بعد از آبکش کردن با روغن زیتون یا کانولا مخلوط کنید.
- داخل ظرف سرو سس را روی پاستا بدهید و نوش جان کنید.

*** می توانید پاستا را به همان تابه مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و بعد سرو کنید.

*** داخل این پاستا از گوشت چرخ کرده هم می شود استفاده کرد که من گیاهی آن را ترجیح می دهم .

 

منبع : yavashfood.blogfa.com

شادروز بازدید : 246 پنجشنبه 23 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز تهیه بقچه بادمجان

 

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان


بقچه بادمجان پیش غذایی شیک و خوشمزه است .


آماده سازی : 45 دقیقه 
پخت : 30 دقیقه 

مواد لازم جهت تهیه بقچه بادمجان برای 5 نفر :

بادمجان  2 عدد
 سفیده تخم مرغ  1 عدد
 زعفران  به میزان لازم
 گوشت چرخ کرده  200 گرم
پیاز 2 عدد
سیر 2 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
اورگانو به میزان لازم

 

طرز تهیه بقچه بادمجان :
بادمجانها را به سفيدهء تخم مرغ و زعفران آغشته ميكنيم و در روغن سرخ مي كنيم اين طورى اصلاً روغن جذب بادمجان ها نمی شود و خوش رنگ هم می شود.

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان


سفيده تخم مرغ با زعفران

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان


مواد گوشتی: گوشت پياز داغ ، سير خردشده، فيلهء گوجه فرنگى ، اورگانو و زعفران

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان


بادمجانها را بصورت + روى هم قرار مي دهيم و از مواد گوشتى كمى وسط آن گذاشته و بقچه ميكنيم.

 

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان


میتوانیم روی بقچه های بادمجان پنیر پیتزا هم بریزیم .

 

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان

بقچه بادمجان,درست کردن بقچه بادمجان

 

منبع : beryooni.com

شادروز بازدید : 181 پنجشنبه 23 بهمن 1393 نظرات (0)

پیتزا املت گل گلم



پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


مواد لازم :

 گل کلم ریز شده  یک لیوان
 قارچ  200 گرم
 سوسیس مرغ خرد شده  نصف لیوان
 پنیر پیتزا  نصف لیوان
 تخم مرغ  3 عدد
روغن زیتون مقداری
نمک ، فلفل ، اویشن ،کنجد ، زرد چوبه مقداری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری


طرز تهیه :

گل کلم رو تو روغن زیتون تفت بدید .

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


بعد قارچ و سوسیس رو بهش اضافه کنید خوب تفت بدید .

 

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


بعد رب ، نمک ، اویشن و فلفل رو اضافه کنید یه تفت کوچولو بدید و از روی گاز بردارید .

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


تخم مرغ ها رو با نمک و فلفل و زردچوبه خوب بزنید ، بعد ته ماهی تابه روغن زیتون رو داغ کنید تخم مرغ ها رو بریزید.

 

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم

 

توش لایه زیری تخم مرغ که بست مایع کلم رو روش پخش کنید .

 

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


بعد پنیر پیتزا رو روش بپاشید .

 

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


و در ظرف رو بزارید و اجازه بدید رو حرارت ملائم پنیر آب شده و تخم مرغ خوب بپزه .

 

پیتزا املت,طرز تهیه پیتزا املت گل کلم


(من از املت های شل و ول که تخم مرغش نیم پز میشه اصلا خوشم نمیاد) بعد کنجد رو بپاشید روش و سرو کنید .

 

منبع : vszf.persianblog.ir

شادروز بازدید : 195 یکشنبه 19 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

 


طرز تهیه عدس پلو مجلسی


 


مواد لازم:
برنج 3 لیوان
عدس 1 لیوان
گوشت چرخ کرده 300 گرم
کشمش 1 لیوان
پیاز 2 عدد
سیر 3 حبه
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
کره و نمک و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

برنج را از 1 ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس دهید سپس برنج را با چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با اب ولرم آبکشی کنید ( برنج به اندازه ای باید بپزد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز ان کمی خام باشد ).

عدس را از شب قبل در اب خیس دهید ، عدس را با 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا زمانیکه آب عدس تمام شود.

 

یکی از پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس عدس پخته را اضافه کنید ، نمک و فلفل بزنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید سپس برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه قرار دهید ، روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کند سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

 

در مدت زمانی که برنج دم میکشد مایه گوشت را آماده کنید ، یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، نمک و فلفل و کشمشی که 1 ساعت در اب خیس خورده است را به مواد اضافه کنید ، چند دقیقه تقت دهید سپس از روی حرارت بردارید.

 

پس از اینکه عدس پلو اماده شد داخل ظرف بکشید و روی ان را با برنج زعفرانی و مایه گوشت تزیین کنید ( برای تهیه برنج زعفرانی مقداری از برنج را با زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید ).

نکته : میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید ، همچنین میتوانید بجای تهیه مخلوط گوشت چرخ کرده از گوشت های قلقلی شده استفاده کنید.

 
شادروز بازدید : 211 یکشنبه 19 بهمن 1393 نظرات (0)

خورش آلو مرغ، برای مجالس رسمی

 


خورش آلو مرغ، برای مجالس رسمی


 


خورش آلو مرغ خورش بسیار خوشمزه ای است و طرز پخت و مزه آن با مرغی که به صورت متداول با مقداری الو پخته میشود متفاوت است طبخ این غذا در مجالس رسمی پیشنهاد مناسبی است.


مواد اولیه :


برای ۶ نفر


لپه ۱۰۰ گرم

آلو ۴۰۰ گرم (خورشتی)

پیاز ۴ قاشق سوپخوری (سرخ شده)

مرغ یک کیلو و نیم

زعفران نصف قاشق چایخوری

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

شکر به میزان لازم (اختیاری)

 

خورش آلو مرغ خورش بسیار خوشمزه ای است و طرز پخت و مزه آن با مرغی که به صورت متداول با مقداری الو پخته میشود متفاوت است طبخ این غذا در مجالس رسمی پیشنهاد مناسبی است.


طرز تهیه:


ابتدا آلوی خشک را شسته و با مقداری آب ولرم خیس کنید .در ظرفی مناسب مقداری روغن را داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید و سپس مرغ را به آن اضافه کرده و خوب سرخ کنیدو سپس ادویه و لپه شسته و خیس خورده را به آن اضافه کرده و خوب تفت دهید تا از خامی در بیایند.الوی خیس کرده را به همراه آب آن به مواد اضافه کرده و زعفران را با مقداری آب جوش آبکرده و به مواد اضافه کنید و با کم کردن حرارت اجازه دهید خوب بپزند.


نکات:


۱) سعی کنید هر مقدار آب برای خورش نیاز دارید روی الو بریزید تا آب مزه دار شود.


۲) سعی کنید آلوی شما بدون هسته باشد و اگر هسته دار است هسته آن را قبل یا بعد از پخت جدا کنید.

 
شادروز بازدید : 314 یکشنبه 19 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز تهیه فلفل دلمه‌ای شکم ‌پر

 


طرز تهیه فلفل دلمه‌ای شکم ‌پر


 


دلمه‌ها انواع زیادی دارند. از دلمه‌های برگ (مو و کلم و کاهو) گرفته تا دلمه سبزیجاتی مثل کدو، بادمجان، فلفل، گوجه فرنگی، پیاز و... اما این شاید محبوب ترین و معروف‌ترین دلمه‌ای باشد که سر سفره‌ایرانی‌ها می‌نشیند. دلمه فلفل یا فلفل دلمه‌ای شکم پر که با کمی تغییر در دستور پخت دلمه می‌توان مواد فیلینگ آن را تغییر داد.


این غذا کم چرب و سرشار از ویتامین است و می‌توانید آن را در فر یا بخار پز یا روی اجاق گاز بپزید.


مواد لازم برای‌۴نفر:


فلفل دلمه‌ای رنگی ۴ عدد


برنج نصف پیمانه


پیاز داغ یک پیمانه


گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم


لپه پخته یک پیمانه


آب گوجه‌فرنگی یک پیمانه


رب گوجه فرنگی دو قاشق


سبزی دلمه ۱۵۰ گرم


نمک و فلفل به میزان لازم


روغن مایع دو قاشق


طرز تهیه:


برنج را نیم پز کنید و لپه را کامل بپزید. گوشت را با پیاز و در صورت تمایل یک حبه سیر تفت داده و سبزی دلمه تازه را که شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون و مرزه است، خرد کرده و همراه گوشت در ظرفی بریزید.


لپه‌های پخته شده را به همراه برنج و پیاز داغ طلایی شده و گوشت چرخ کرده به آن اضافه کنید و بعد از اندازه کردن نمک و فلفل مایه، آن را کنار بگذارید. حالا سر فلفل دلمه‌ای‌ها را با چاقوی تیز برش دهید، تخم‌های آن را جدا کنید و بدنه فلفل دلمه‌ها را با یک قاشق روغن روی حرارت زیاد تفت دهید تا بعد از پخته شدن، فرم خود را از دست ندهد.


رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به آن نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کنید. آب گوجه فرنگی را روی آن بریزید و اجازه دهید ۵دقیقه بجوشد و غلیظ شود. داخل فلفل‌ها را با مخلوط تهیه شده پر کرده و آن‌ها را در سس گوجه‌ای که آماده کرده‌اید بچینید و روی حرارت بگذارید. تا زمانی که فلفل کاملا نرم و قابل خوردن شود. به همین شیوه می‌توانید فلفل‌ها را درون فر بپزید اما اگر می‌خواهید آنها را بخار پز کنید، باید بعد از پر شدن دلمه‌ها را روی توری بخار پز بگذارید، ته ظرف را کمی آب بریزید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بخارپز کنید.


نکته:


- فلفل منبع غنی از ویتامینC و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) است که هر دوی اینها آنتی اکسیدان‌های قوی هستند و اثر رادیکال‌های آزاد را در بدن خنثی می‌کنند. بنابراین می‌توانید با خیال راحت این دلمه ساده و خوشمزه و سالم را در برنامه غذایی هفتگی خود جا دهید.


- چاشنی مناسب این غذا کمی آبلیمو و شکر است.


- می‌توانید در سس این غذا آلو و پیاز داغ هم اضافه کنید تا سس خوش طعم‌تر و غلیظ تری داشته باشید.


- دلمه فلفل اگر در فر پخته شود می‌توان روی آن را با پنیر پیتزا پوشاند.

 
شادروز بازدید : 243 پنجشنبه 02 بهمن 1393 نظرات (0)
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله

ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله, طرز تهیه ژله رولی, طرز تهیه ژله فرفره ای, انواع ژله,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه

درست کردن این ژله بسیار ساده و راحت هست.

مواد لازم :
بستنی وانیلی نصف لیوان
پودر ژله 1بسته (در رنگهای مختلف)

طرز تهیه :
در ابتدای کار یک بسته پودر ژله رو با یک لیوان سرخالی آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید. 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
ژله حل شده رو داخل مایکروویو بگذارید یا روی حرارت کتری .جوری که در آخر هیچ دانه ژلاتینی باقی نمونده باشه و ژله کاملا یکدست بشه. 
کمی صبر کنید تا ژله یه کم سرد بشه(خیلی صبر نکنید همینکه از دمای جوش اولیه بیفته و فقط داغ بشه کافیه). 
حالا بستنی رو اضافه کنید. برای درست کردن این ژله لازم نیست بستنی رو بزارید بیرون تا آب بشه. مستقیم از فریزر خارج کنید و بزارید داخل ژله
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
آروم بستنی رو با ژله مخلوط کنید. همینکه بستنی آب شد کفایت میکنه. زیاد هم هم نزنید که کف روش از بین میره و ژله تون دو رنگ نمیشه. 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
ظرف تفلون نچسبی رو انتخاب کنید و روش سلفون بکشید. حالا ژله رو بریزید داخلش و برای 45 دقیقه بزارید داخل یخچال. 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
حالا نوارهای دو سانتی رو ژله بکشید . 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله


ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
آروم شروع به رول کردنش کنید و سریع بزارید داخل یخچال. 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله
یک ساعت صبر کنید تا ژله کاملا ببنده! 
ژله, انواع ژله, طرز تهیه ژله



sooran.com

 

شادروز بازدید : 202 چهارشنبه 01 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز پخت دلمه مرغ, نحوه پخت دلمه مرغ


مواد لازم :

 سینه مرغ  2 عدد
 تخم مرغ  یک عدد
 کره  80 گرم
 پنیر چدار  200 گرم
 هویج متوسط 4 عدد
آرد سفید یک لیوان
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه :
گوشت مرغ را روی یک تخته باز کرده و با یک وسیله مثل بیفتک‌ کوب به آن ضربه وارد کنید تا گوشت‌ها پهن و نازک شود، اما به اندازه‌ای که گوشت پاره نشود.
هر سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید و از وسط برش بزنید.


روی تکه‌های مرغ را مقداری نمک، فلفل و کره بمالید.
هویج را بپزید و آن را لابه‌لای سینه مرغ که پهن شده است، بگذارید و روی آن را پنیر رنده‌ شده بریزید و آن را مانند دلمه برگ مو بپیچید.
هر دلمه را در آرد و سپس تخم‌ مرغ زده شده و پنیر بغلتانید و در نهایت دلمه‌های آماده شده را در روغن فراوان سرخ کنید.


بعد از سرخ شدن، دلمه‌ها را در ظرف مناسب بچینید و اطراف آن را با زیتون و سبزیجات بخارپز و کمی سس کچاپ تند تزئین کنید.

شادروز بازدید : 244 چهارشنبه 01 بهمن 1393 نظرات (0)

طرز پخت کیک ماکارونی , طرز درست کردن کیک ماکارونی


مواد لازم برای کیک ماکارونی

پنیر پیتزا   
پنج قاشق غذاخوری
 گوشت چرخ‌کرده یک کاسه ماست‌خوری
زعفران یک چهارم قاشق چای‌خوری
رب گوجه‌فرنگی  
سه قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
ماکارونی  300 گرم
روغن نصف فنجان
 نمک و فلفل    به میزان لازم
تخم‌مرغ سه عدد
ماست  سه قاشق غذاخوری
سوسیس  دو عدد کوچک
فلفل دلمه‌ای نصف عدد

 
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از «کیک ماکارونی» خواهیم داشت.

شادروز بازدید : 257 دوشنبه 10 آذر 1393 نظرات (1)

نیمرو را این بار بدون روغن درست کنید

نیمرو را این بار بدون روغن درست کنید
کد L185725

برای افرادی که رژیم دارند، مصرف سفیده تخم مرغ بدون روغن توصیه می شود. بنابراین روش تهیه تخم مرغ بدون روغن را به شما آموزش می دهیم.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 404
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 95
  • آی پی دیروز : 58
  • بازدید امروز : 472
  • باردید دیروز : 77
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 897
  • بازدید ماه : 2,783
  • بازدید سال : 16,343
  • بازدید کلی : 146,423